Існує кілька видів меленої кави, які розрізняються за ступенем помелу. Який тип меленої кави вибрати? Це залежить від того, яким способом Ви збираєтеся готувати напій, наприклад: в турці, краплинної кавоварки, еспрессо-машині або прямо в чашці. Кожен з цих варіантів вимагає використання кави певного помелу. Найчастіше інформація про ступінь помелу і рекомендації по використанню того або іншого виду меленої кави зазначаються виробником на упаковці продукту. Всього прийнято виділяти п'ять основних видів меленої кави.
запашну Мелену каву еспресо-машини
Для пристроїв подібного типу рекомендовано використання кави великого (або грубого) помелу. У процесі приготування вода пропускається через мелені зерна під високим тиском, що сприяє отриманню напою з багатою вкусоароматической складової.
Мелену каву для краплинної кавоварки
Кавоварки крапельного типу вимагають використання кава середнього помелу. Частинки такого кави не прослизають крізь фільтр приладу, а поступове заварювання забезпечує потрібну ступінь екстракції.
Мелену каву для заварювання в чашці
В даному випадку переважно використовувати кави дрібного помелу. Частинки цієї кави досить швидко осідають на дно, після чого напій готовий до вживання. Більш крупні фракції, як правило, не осідають в чашці, що негативно позначається на смаку готового напою.
Мелену каву для гейзерній кавоварки
Для пристроїв гейзерного типу підійде кави дуже дрібного помелу, який дозволить отримати міцний напій з вираженою кавовою гірчинкою. Крім того, для даного приладу допускається застосування кави універсального середнього помелу.
Мелену каву для турки
Традиційно при приготуванні напою в турці використовується кави надтонкого помелу, кавова борошно (пудра або пил). Надзвичайно тонкий помел забезпечує насичений, густий смак напою і гарантує швидке осідання кавових частинок.
Вид меленої кави і ступінь помелу зерен — це дуже важливі нюанси, на які варто звертати увагу при виборі продукту. Правильно підібраний тип мелених зерен сприяє отриманню напою з відмінним, гармонійним смаком і багатим ароматом, якими повинен володіти справжній кава.